Medische echo’s


Van je verloskundige krijg je te horen welke echo’s noodzakelijk zijn voor jouw zwangerschap. Bekijk op deze pagina voor welke medische echo’s je bij ons terecht kunt.


bekijk onze tarieven
plan een afspraak


Vroege echo


Een vroege echo wordt ook wel een vitaliteitsecho genoemd. Met deze echo wordt er vastgesteld of er op dat moment sprake is van een intacte zwangerschap en er dus hartactie te zien is. Ook wordt er gekeken of het embryo in de baarmoeder zit en wordt er beoordeeld of je baarmoeder en eierstokken er normaal uitzien.

Met deze echo kunnen wij nog niet je uitgerekende datum vaststellen, dit wordt gedaan tijdens je termijnecho. De echo kan plaatsvinden vanaf 6 weken zwangerschap, maar het beste is om te wachten tot 8 a 9 weken zwangerschap.

Het kan zijn dat dit echoscopisch onderzoek vaginaal wordt uitgevoerd, als wij het uitwendig (via de buik) niet goed kunnen zien.


Termijnbepaling


De termijnbepaling kan het beste plaatsvinden tussen de 10 en 12 weken zwangerschap.
Tijdens deze echo zullen wij, net zoals bij de vroege echo, kijken of de zwangerschap intact is en er dus hartactie te zien is. Daarnaast zal je uitgerekende datum worden vastgesteld.


 
 
 
 

Groeiecho


Bij de groeiecho wordt er gekeken naar de groei van de baby. Dit wordt gedaan door het hoofd, buik en bovenbeen op te meten. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de hoeveelheid vruchtwater.


Placentalocalisatie


Mocht er tijdens je 20-weken echo te zien zijn dat je placenta dichtbij/voor de uitgang van je baarmoeder ligt, dan wordt er rond de 32 weken zwangerschap nogmaals gekeken of je placenta niet voor de baringsuitgang ligt.


Liggingsecho


Rond de 36 weken zwangerschap wordt er via echoscopisch onderzoek gekeken of je baby met zijn/haar hoofd naar beneden ligt.


Prachtige extra’s

Bij de pretecho’s printen wij een prachtige foto voor je uit en krijg je alle foto’s en video’s mee op USB-stick.

bekijk onze tarieven